Rekolekcje Wielkopostne dla Parafialnych Zespołów Caritas

"Wielki Post, szczególny czas modlitwy, postu i zaangażowania na rzecz tych, którzy znajdują się w potrzebie, daje chrześcijaninowi możliwość przygotowania się do Świąt Wielkanocnych poprzez autentyczną konfrontację własnego życia z Słowem Bożym oświecającym codzienność wierzących." (św. Jan Paweł II)

27 luty - 1 marca 2015 r.. Ośrodek Caritas St. Liborius w Ostrowcu. Zgłoszenia do dnia 16 lutego przyjmuje sekretariat CDKK, 94/ 342-36-90, 508-930-320, e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

TWÓJ 1% MOŻE WIELE ZMIENIĆ - CARITAS "POMAGAM BLIŹNIEMU"

Nie zawsze możesz pomóc komuś osobiście, ale to nie znaczy że nie możesz pomóc mu wcale. Dlatego zwracamy się do Was z prośbą o wsparcie dzieł podejmowanych przez Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej.

Na co dzień troszczymy się o: Hospicjum w Darłowie, Dom Samotnej Matki i Centrum Kryzysowe dla Kobiet z Dziećmi w Koszalinie, stołówkę dla ubogich, świetlice dla dzieci, ośrodki charytatywne. To tylko, niektóre formy naszego działania. Na stronie www.koszalin.caritas.pl można zapoznać się z placówkami prowadzonymi przez naszą Caritas oraz przeczytać o prowadzonych akcjach i udzielanej pomocy, oraz pobrać nasz program do rozliczeń PIT.

Dziękujemy za zaufanie i udzielone wsparcie Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej. Będziemy ogromnie wyróżnieni, jeżeli przekażą nam Państwo 1% ze swojego podatku dochodowego i polecą naszą Caritas swoim bliskim i znajomym. Możecie Państwo włączyć się w naszą codzienną pomoc wpisując nasz numer KRS 0000274950 Caritas "Pomagam Bliźniemu" w swój PIT.

Za wszystkich ofiarodawców Caritas raz w miesiącu odprawiana jest Msza św.

TERMINY TURNUSÓW KOLONIJNYCH NA LATO 2015 R.

turnus  19.07 - 31.07.2015r.
turnus  16.08 - 21.08.2015r.

Przyjazd w dniu rozpoczęcia turnusu do godz. 17.30 i rozpoczęcie kolacją. Zakończenie obiadem w ostatnim w dniu turnusu i wyjazd o godz. 13.30.

Przyjęcie grupy wakacyjnej na listę zobowiązań ośrodka nastąpi po podpisaniu umowy dotyczącej ilości planowanych uczestników i wpłacie na konto ośrodka zadatku.

Cena zawiera posiłki: śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacje, koszt ratownika wodnego oraz możliwość korzystania ze sprzętu wodnego: kajaki i rowery, a także możliwość korzystania z rowerów lądowych.

Zapraszam do współpracy.

Ks. Piotr Szczepaniuk

Dyrektor Ośrodka

NA NOWY 2015 ROK pragnę życzyć wszystkim,

by Miłosierny Bóg pochylił się nad waszymi pragnieniami, troskami

i pomagał wzrastać w miłości i realizować plany,

darząc błogosławieństwem, zdrowiem i pasją,

oraz czynił serca otwarte i wrażliwe na siebie nawzajem, bliskich i ubogich.

Niech Maryja wyprasza potrzebne łaski,

by wzrastać w wierze, nadziei i miłości.

Pragnę podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do tak radosnego przywitania Nowego Roku podczas zabawy sylwestrowej w Ośrodku. Wspólna modlitwa, wzajemna życzliwość, tańce i muzyka oraz wspaniała kuchnia, stworzyły niepowtarzalną rodzinną atmosferę, która cieszyła serca i ducha.

ks.dr Piotr Szczepaniuk - dyrektor Ośrodka

Copyright © 2015 Ośrodek Charytatywny CARITAS Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej ST. LIBORIUS w Ostrowcu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem dostępnym na licencji GNU GPL.